Po raz drugi w naszej szkole odbyły się warsztaty AKADEMII MŁODEGO ZAWODOWCA.
W dniu 22 marca 2018 r. w ramach Akademickich Dni Nauki w PWSZ w Krośnie odbyła się trzecia edycja konkursu kulinarnego „Studencka bomba witaminowa” zorganizowana przez studentów kierunku Produkcja i Bezpieczeństwo Żywności.
20 marca 2018 r. uczniowie klasy III TF Anna Zając i Łukasz Delikat wzięli udział w konkursie fryzjerskim w Szkole Odzieżowej, Fryzjerskiej i Kosmetycznej w Warszawie.
Nadchodzący czas, to czas umysłowego pracownika, który oprócz formalnego wykształcenia posiada umiejętność praktycznego stosowania wiedzy oraz nawyk nieustannego uczenia się - Peter Druker. Takie m.in. hasło, przyświecało otwarciu w naszej szkole AKADEMII MŁODEGO ZAWODOWCA, podczas I Eventu Młodych Przedsiębiorców.
Dnia 13 marca br. nasza szkoła otworzyła swe podwoje dla gimnazjalistów, ich rodziców i nauczycieli. Impreza pt.: „Event młodych przedsiębiorców” powstała we współpracy z Cechem Rzemiosł Różnych w Krośnie. Honorowy Patronat objął Prezydent Miasta Krosna Pan Piotr Przytocki, a patronat medialny Portal Krosno112.pl.
W dniu 7 marca 2018 roku w Tarnobrzegu odbył się Konkurs „KREAYWNY KUCHARZ”. Tematem przewodnim był: „PODKARPACKI FUSION”. Zadaniem uczestników było sporządzić danie główne z combra królika z kostką oraz deseru w którym wykorzystany będzie ser twarogowy półtłusty OSM Stalowa Wola.
W dniu 5 marca 2018 r., w domu zakonnym Sióstr Klawerianek w Krośnie, odbyło się spotkanie młodzieży należącej do Szkolnego Wolontariatu Misyjnego – Grupa RAFIKI wraz z opiekunem p. Wojciechem Bazanem z s. Agatą Przełożoną i s. Krystyną Asystentką ds. Misji.
W dniach 2-3.03.2018 roku odbył się w Krakowie XIX Małopolski Konkurs Szkół Gastronomicznych pod hasłem „NA KRÓLEWSKIM STOLE”.
W dniu 2 marca 2018 roku grupa II z klasy III TŻ przystąpiła do próbnego egzaminu zawodowego z kwalifikacji T.06 Sporządzanie potraw i napojów.
Urząd Miasta Krosna kontynuuje realizację pilotażowego programu "Aktywny Samorząd" ze środków PFRON, którego głównym celem jest wyeliminowanie lub zmniejszenie barier ograniczających uczestnictwo beneficjentów pomocy w życiu społecznym, zawodowym i w dostępie do edukacji.
Dnia 01 marca 2018 r. odbył się pierwszy SZKOLNY KONKURS BARISTYCZNY. Konkurs składał się z dwóch etapów. Pierwszy etap – test z wiedzy o kawie, drugi etap - część praktyczna, podczas której uczestniczy mieli wykonać Espresso, Cappuccino, Latte macchiato.
28 lutego 2018 r. Grupa Misyjna RAFIKI przygotowała dla całej społeczności szkolnej „Słodki dzień”. Kontynuujemy Akcję dla dzieci z Cabo Verde mającą na celu zebranie środków, na zakupienie przyborów szkolnych oraz zabawek. Nasza pomoc dociera na wyspy dzięki Siostrom Klaweriankom, które są tam na misjach.
Przyjęcia stron:
I. Dyrektor Szkoły Bogdan Skotnicki
1) poniedziałek 13.00 – 15.00
2) środa 14.00 – 16.00
II. Wicedyrektor Agata Betlej
1) wtorek 14.00 – 16.00
2) piątek 11.00 – 13.00
>>> godziny dostępności nauczycieli
>>> Zmiana numeru telefonu zaufania dla dzieci i młodzieży na 800-12-12-12
>>> mOchrona – nowa aplikacja ochrony rodzicielskiej
>>> dodatkowe zajęcia psychologiczno-pedagogiczne
>>> instrukcja logowania dla rodziców i uczniów
>>> Jak odzyskać login i hasło?
W przypadku braku możliwości zalogowania się na indywidualne konto, należy zapoznać się z tymi informacjami.
wskazówki techniczne dla użytkowników
Realizowane ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus (EFS+)
👉 Edukacja dla przyszłości w Zespole Szkół Ponadpodstawowych Nr 2
Realizowane projekty w ramach ERASMUS+
👉 Zainspiruj do myślenia – zmobilizuj do działania
👉 Ja w Europie – marzenia się spełniają
👉 Europejskie podróże po wiedzę i doświadczenie zawodowe – staże zagraniczne
👉 Stawiamy na zagraniczne doświadczenie zawodowe
👉 Zagraniczny staż = lepsza przyszłość
👉 Międzynarodowa edukacja językowa i cyfrowa nauczycieli kluczem do profesjonalizmu zawodowego
👉 Wzrost kompetencji cyfrowych i językowych = wyższa jakość kształcenia
Odwiedza nas 240 gości oraz 0 użytkowników.