20 kwietnia 2016 r. odbyła się III edycja konkursu fryzjerskiego „Wiosenne Metamorfozy – fryzury 60. lat” zorganizowanego przez Zespól Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2 oraz 9-10 Hufiec Pracy w Krośnie.
Wojewódzki etap konkursu „Sprawny w zawodzie – bezpieczny w pracy” w kategorii mechanika pojazdów samochodowych odbył się 19 kwietnia br. w Rzeszowie.
18 kwietnia w naszej szkole odbył się pokaz cukierniczy, w którym uczestniczyli uczniowie z klas II oraz III kształcący się w zawodzie cukiernik.
Nowe Podkarpacie, 20 kwietnia 2016 r., nr 16 (2361) ROK XLVII
(kliknij miniaturki, aby wyświetlić artykuły w pełnym rozmiarze)
Już po raz VIII w promieniach wiosennego słońca rozkwitły nasze żonkilowe Pola Nadziei.
W dniu dzisiejszym nasi stażyści, którzy w lipcu wyjadą na trzytygodniowe staże do Hiszpanii (Projekt "Międzynarodowy dialog zawodowy" realizowany w ramach Erasmus+)...
W dniu 14 kwietnia 2016 r. odbył się Jubileuszowy Wojewódzki Turniej Fryzjerski. Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2 w Krośnie już po raz 15 był gospodarzem i organizatorem we współpracy z Cechem Rzemiosł Różnych w Krośnie Wojewódzkiego Turnieju Fryzjerskiego pod hasłem „Wieczorowa Fantazja”.
13 kwietnia 2016 r. w Zespole Szkół Techniczno-Weterynaryjnych w Trzcianie k. Rzeszowa odbył się III Ponadregionalny Konkurs Wiedzy i Umiejętności Fryzjerskich. Hasło przewodnie konkursu – „Nowoczesna wizja fryzury kobiecej”.
14 kwietnia 2016 r. w Podkarpackim Centrum Edukacji Nauczycieli w Krośnie, odbył się Finał VIII Międzyszkolnego Konkursu Biblijnego szkół średnich z Krosna i okolic, którego organizatorem jest: Podkarpackie Centrum Edukacji Nauczycieli w Rzeszowie Oddział w Krośnie oraz Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 1 w Krośnie.
Dzień Czekolady przypadł w 2016 roku na 12 kwietnia. Jest to jedno z nietypowych, ale równocześnie bardzo smacznych świąt, którego obchody w naszej szkole zorganizował Samorząd Uczniowski.
"Kultura Hiszpanii" to temat przedostatnich zajęć w zorganizowanych w ramach przygotowania kulturalno-pedagogicznego, w których brali udział stażyści jadący w lipcu do Hiszpanii w ramach projektu "Międzynarodowy dialog zawodowy". Projekt realizowany jest w ramach programu Erasmus+.
"Kuchnia Hiszpanii" to temat kolejnych zajęć kulturalno-pedagogicznych, w których brali udział stażyści jadący w lipcu do Hiszpanii w ramach projektu "Międzynarodowy dialog zawodowy". Projekt realizowany jest w ramach programu Erasmus+.
Przyjęcia stron:
I. Dyrektor Szkoły Bogdan Skotnicki
1) wtorek 13.00 – 15.00
2) środa 14.00 – 16.00
II. Wicedyrektor Agata Betlej
1) poniedziałek 14.00 – 16.00
2) piątek 11.00 – 13.00
>>> Zmiana numeru telefonu zaufania dla dzieci i młodzieży na 800-12-12-12
>>> mOchrona – nowa aplikacja ochrony rodzicielskiej
>>> instrukcja logowania dla rodziców i uczniów
>>> Jak odzyskać login i hasło?
W przypadku braku możliwości zalogowania się na indywidualne konto, należy zapoznać się z tymi informacjami.
wskazówki techniczne dla użytkowników
Realizowane ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus (EFS+)
👉 Otwarci na świat i nowy wymiar edukacji branżowej
👉 Edukacja dla przyszłości w Zespole Szkół Ponadpodstawowych Nr 2
Realizowane projekty w ramach ERASMUS+
👉 Zainspiruj do myślenia – zmobilizuj do działania
👉 Ja w Europie – marzenia się spełniają
👉 Europejskie podróże po wiedzę i doświadczenie zawodowe – staże zagraniczne
👉 Stawiamy na zagraniczne doświadczenie zawodowe
👉 Zagraniczny staż = lepsza przyszłość
👉 Międzynarodowa edukacja językowa i cyfrowa nauczycieli kluczem do profesjonalizmu zawodowego
👉 Wzrost kompetencji cyfrowych i językowych = wyższa jakość kształcenia
Odwiedza nas 237 gości oraz 0 użytkowników.