Rok Szkolny 2011/2012


fb youtube flickr pinterest instagram logo

Otwórz panel społecznościowy
Dzień Otwarty
XIX edycja Wojewódzkiego Turnieju o Tytuł „Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik”
Niepodległa jest dla wszystkich
Pokaz umiejętności zawodowych uczniów klas pierwszych
Fabryka Piernika
Szpetnar Cup

Rok Szkolny 2011/2012

Wycieczka do Zakładu Przetwórstwa Mięsnego „Wisłok”

W dniu 19.11.2012 r. na lekcji technologii gastronomicznej uczniowie klasy II K/S i II TG wzięli udział w wycieczce do Zakładu Przetwórstwa Mięsnego „Wisłok” w Krośnie. W zakładzie uczniowie obserwowali proces wytwarzania wyrobów wędliniarskich (kiełbas, szynek, wędzonek, parówek, pasztetów, flaków). Pani Zofia Juszczęć - technolog produkcji zaprezentowała uczniom całą drogę przetwarzania mięsa (od przyjęcia surowca, przez rozbiór tusz, półtusz, aż do finalnego wyrobu garmażeryjnego).

Wycieczka została zorganizowana i przeprowadzona przez p. Halinę Szpiłyk i A. Kustroń.

EB Dark Mode