Mięso mielone jest bardzo często wykorzystywane w polskich kuchniach. Jego uniwersalność polega na tym, że możemy je dodawać do szeregu rozmaitych potraw, kreując tym samym bardzo ciekawe dania obiadowe.
Na zajęciach z pracowni gastronomicznej odbył się pokaz, którego tematem było „Wykonywanie potraw z wykorzystaniem mięsnej masy mielonej”. W pokazie wzięli udział uczniowie klas: I K i I TŻ. Wykonali oni następujące potrawy:
Lasagna, zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym, spaghetti z sosem mięsno – pomidorowym na śmietance, pulpety z makaronem, papryka faszerowana, naleśniki po bolońsku, zapiekanka z ziemniaków i mięsa mielonego, makaron z sosem mięsno – pomidorowym, burrito.
W załączeniu zdjęcia potraw z wykorzystaniem mięsnej masy mielonej.
opracowanie: Agata Paradysz
Przyjęcia stron:
I. Dyrektor Szkoły Bogdan Skotnicki
1) poniedziałek 13.00 – 15.00
2) środa 14.00 – 16.00
II. Wicedyrektor Agata Betlej
1) wtorek 14.00 – 16.00
2) piątek 11.00 – 13.00
>>> godziny dostępności nauczycieli
>>> Zmiana numeru telefonu zaufania dla dzieci i młodzieży na 800-12-12-12
>>> mOchrona – nowa aplikacja ochrony rodzicielskiej
>>> dodatkowe zajęcia psychologiczno-pedagogiczne
>>> instrukcja logowania dla rodziców i uczniów
>>> Jak odzyskać login i hasło?
W przypadku braku możliwości zalogowania się na indywidualne konto, należy zapoznać się z tymi informacjami.
wskazówki techniczne dla użytkowników
Realizowane ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus (EFS+)
👉 Edukacja dla przyszłości w Zespole Szkół Ponadpodstawowych Nr 2
Realizowane projekty w ramach ERASMUS+
👉 Zainspiruj do myślenia – zmobilizuj do działania
👉 Ja w Europie – marzenia się spełniają
👉 Europejskie podróże po wiedzę i doświadczenie zawodowe – staże zagraniczne
👉 Stawiamy na zagraniczne doświadczenie zawodowe
👉 Zagraniczny staż = lepsza przyszłość
👉 Międzynarodowa edukacja językowa i cyfrowa nauczycieli kluczem do profesjonalizmu zawodowego
👉 Wzrost kompetencji cyfrowych i językowych = wyższa jakość kształcenia
Odwiedza nas 130 gości oraz 0 użytkowników.