Dnia 14.12.2021 r. w Szkole Podstawowej w Chorkówce odbyły się warsztaty pieczenia świątecznych pierników, które prowadziły uczennice kl. III i IV Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych pod okiem opiekunki - E. Jaracz, w ramach współpracy między szkołami.
Była to fantastyczna zabawa, bo dzieci musiały samodzielnie zagnieść ciasto według podanej receptury, później wykroić najróżniejsze kształty związane z motywami świątecznymi i upiec. W szkole roznosił się wspaniały korzenny zapach, który zawsze towarzyszy świętom Bożego Narodzenia. Dużą frajdę sprawiło dzieciom zdobienie pierniczków lukrem i kolorowymi ozdobami. Warsztaty były wspaniałą lekcją umiejętności zawodowych.
Przyjęcia stron:
I. Dyrektor Szkoły Bogdan Skotnicki
1) poniedziałek 12.00 – 14.00
2) czwartek 14.15 – 16.15
II. Wicedyrektor Agata Betlej
1) wtorek 14.00 – 16.00
2) piątek 11.00 – 13.00
Dodatkowe dni wolne w roku szkolnym 2021/2022:
1. Technikum Nr 2:
12.XI.2021, 11.I.2022, 2.V.2022, 4 - 6. V.2022, 17.VI.2022, 21.VI.2022.
2. Branżowa Szkoła I stopnia Nr 2:
12.XI.2021, 11.I.2022, 2.V.2022, 4.V.2022, 17. VI.2022, 21.VI. 2022.
>>> Zmiana numeru telefonu zaufania dla dzieci i młodzieży na 800-12-12-12
>>> mOchrona – nowa aplikacja ochrony rodzicielskiej
>>> dodatkowe zajęcia psychologiczno-pedagogiczne
>>> Branżowa pineska wydanie 1
>>> instrukcja logowania dla rodziców i uczniów
W przypadku braku możliwości zalogowania się na indywidualne konto, proszę zapoznać się z tymi informacjami.
wskazówki techniczne dla użytkowników
Realizowane projekty w ramach ERASMUS+
👉 Europejskie podróże po wiedzę i doświadczenie zawodowe – staże zagraniczne
👉 Stawiamy na zagraniczne doświadczenie zawodowe
👉Zagraniczny staż = lepsza przyszłość
👉 Międzynarodowa edukacja językowa i cyfrowa nauczycieli kluczem do profesjonalizmu zawodowego
👉 Wzrost kompetencji cyfrowych i językowych = wyższa jakość kształcenia
Odwiedza nas 34 gości oraz 0 użytkowników.