Rok Szkolny 2014/2015
OFERTA   NA   ROK   2019/2020
Dzień Otwarty
„Pierwsze kroki w zawodzie”
XVI edycja Wojewódzkiego Turnieju o Tytuł „Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik”
Fabryka Piernika
Szpetnar Cup
Przy deserze o Niepodległej
Konkurs kelnerski
XVII Wojewódzki Turniej Fryzjerski

Rok Szkolny 2014/2015

"Jak pogodzić smaczne ze zdrowym w kuchni nastolatka"

Dnia 20 stycznia 2015 r. uczniowie naszej szkoły zostali zaproszeni do udziału w Jasielskiej Ligii Naukowej z Lotosem.

Jest to projekt naukowo - badawczy pt.: "Jak pogodzić smaczne ze zdrowym w kuchni nastolatka". Projekt ten jest realizowany przez nauczycieli i uczniów. Uczennice naszej szkoły: Klaudia Zajchowska i Katarzyna Piękoś, kształcące się w trzeciej klasie technikum żywienia i usług gastronomicznych w formie wykładu popartego prezentacją multimedialną przybliżyły słuchaczom temat: ,,Prawidłowe Odżywianie dzieci w wieku szkolnym". W drugiej części spotkania zainteresowani uczniowie zadawali wiele pytań. Oto niektóre z nich: Jaki wpływ na zdrowie nastolatka ma jedzenie fast - foodów? Jak odżywiać się po dużym wysiłku fizycznym? Jak oblicza się wartość kaloryczną posiłków? Żadne z pytań nie pozostało bez odpowiedzi. Dobrze przygotowane do spotkania i kompetentne uczennice radziły sobie doskonale z objaśnianiem frapujących słuchaczy zagadnień. Uczniowie Zespołu Szkół Miejskich nr 5 w Jaśle okazali się bardzo gościnni i poczęstowali nas smakołykami, jakie przygotowali na swoich zajęciach kulinarnych. Spotkanie przebiegło w miłej atmosferze. Uczniów do udziału w nim przygotowała nauczycielka przedmiotów gastronomicznych pani Halina Szpiłyk.

 

 

 

BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA 2019/20

branzowa2019

Dziennik elektroniczny

idziennik logo

W przypadku braku możliwości zalogowanie się na indywidualne konto iDziennika, proszę zapoznać się z tymi informacjami.

Projekty EFS

Gościmy

Odwiedza nas 61 gości oraz 0 użytkowników.