Rok Szkolny 2011/2012
XI Jarmark Franciszkański
Konkurs kelnerski
XVII Wojewódzki Turniej Fryzjerski
Event młodych przedsiębiorców
Szkolny konkurs baristyczny
XV Wojewódzki Turniej o tytuł „Najlepszy Uczeń w Zawodzie Cukiernik”
26 Finał WOŚP
Blaga 2017
Europejskie podróże po wiedzę i doświadczenie zawodowe - staże zagraniczne
IV Gala Medyczna z okazji Dnia Pracownika Służby Zdrowia
Europejski Turniej Piłki Siatkowej

Rok Szkolny 2011/2012

W dniu 12. 12. 2012 grupa III klasy I TŻ miała zajęcia inne niż zwykle...

Grupa uczennic z kl. I TŻ przygotowała dla dzieci ze szkoły podstawowej Nr 14 miłą niespodziankę. Podczas zajęć  w szkolnej stołówce dziewczęta udały się do młodszych koleżanek i kolegów z klasy drugiej, aby wspólne z nimi lukrować drobne pierniczki, które wcześniej same upiekły na zajęciach pracowni gastronomicznej pod opieką  pani H. Szpiłyk. Uczennica Klaudia Zajchowska przedstawiła dzieciom historię piernika, skład ciasta  oraz w jaki sposób wykonuje się ciasto i lukier. Koleżanka Karolina Czaja zaprezentowała młodszym kolegom wszystkie przyprawy, które wchodzą w skład przyprawy do pierników. Ku naszemu  zdziwieniu dzieci bezbłędnie rozpoznawały każdą  z przypraw. Przy lukrowaniu zabawy i radości było co nie miara.

Udekorowanymi piernikami dzieci ozdobiły swoją klasową choinkę, ale nie było to takie  proste. Swoje „dzieła” dzieci chciały zanieść do domu, aby pokazać rodzicom, czego nauczyły się w szkole. Na zakończenie dostały również życzenia świąteczne wraz z przepisem na pierniczki. A my dostaliśmy zaproszenie, aby częściej odwiedzać uczniów tej szkoły z ciekawymi pomysłami.


Opiekunowie: Halina Szpiłyk, Anna Kustroń  oraz grupa III klasy  I TŻ

Dziennik elektroniczny

idziennik logo

W przypadku braku możliwości zalogowanie się na indywidualne konto iDziennika, proszę zapoznać się z tymi informacjami.

Projekty EFS

Gościmy

Odwiedza nas 65 gości oraz 0 użytkowników.