Rok Szkolny 2011/2012
D Z I E Ń   O T W A R T Y   2 0 1 9
XVI edycja Wojewódzkiego Turnieju o Tytuł „Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik”
Apel z okazji Świąt Bożego Narodzenia
Fabryka Piernika
Szpetnar Cup 2018
Przy deserze o Niepodległej
X-lecie Szkolnego Klubu Honorowych Dawców Krwi
Konkurs kelnerski
XVII Wojewódzki Turniej Fryzjerski

dzienotwarty2019

Rok Szkolny 2011/2012

W dniu 12. 12. 2012 grupa III klasy I TŻ miała zajęcia inne niż zwykle...

Grupa uczennic z kl. I TŻ przygotowała dla dzieci ze szkoły podstawowej Nr 14 miłą niespodziankę. Podczas zajęć  w szkolnej stołówce dziewczęta udały się do młodszych koleżanek i kolegów z klasy drugiej, aby wspólne z nimi lukrować drobne pierniczki, które wcześniej same upiekły na zajęciach pracowni gastronomicznej pod opieką  pani H. Szpiłyk. Uczennica Klaudia Zajchowska przedstawiła dzieciom historię piernika, skład ciasta  oraz w jaki sposób wykonuje się ciasto i lukier. Koleżanka Karolina Czaja zaprezentowała młodszym kolegom wszystkie przyprawy, które wchodzą w skład przyprawy do pierników. Ku naszemu  zdziwieniu dzieci bezbłędnie rozpoznawały każdą  z przypraw. Przy lukrowaniu zabawy i radości było co nie miara.

Udekorowanymi piernikami dzieci ozdobiły swoją klasową choinkę, ale nie było to takie  proste. Swoje „dzieła” dzieci chciały zanieść do domu, aby pokazać rodzicom, czego nauczyły się w szkole. Na zakończenie dostały również życzenia świąteczne wraz z przepisem na pierniczki. A my dostaliśmy zaproszenie, aby częściej odwiedzać uczniów tej szkoły z ciekawymi pomysłami.


Opiekunowie: Halina Szpiłyk, Anna Kustroń  oraz grupa III klasy  I TŻ

BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA

branzowa2019

Dziennik elektroniczny

idziennik logo

W przypadku braku możliwości zalogowanie się na indywidualne konto iDziennika, proszę zapoznać się z tymi informacjami.

Projekty EFS

Gościmy

Odwiedza nas 96 gości oraz 0 użytkowników.