Rok Szkolny 2011/2012

Rok Szkolny 2011/2012

Wycieczka do Zakładu Przetwórstwa Mięsnego „Wisłok”

W dniu 19.11.2012 r. na lekcji technologii gastronomicznej uczniowie klasy II K/S i II TG wzięli udział w wycieczce do Zakładu Przetwórstwa Mięsnego „Wisłok” w Krośnie. W zakładzie uczniowie obserwowali proces wytwarzania wyrobów wędliniarskich (kiełbas, szynek, wędzonek, parówek, pasztetów, flaków). Pani Zofia Juszczęć - technolog produkcji zaprezentowała uczniom całą drogę przetwarzania mięsa (od przyjęcia surowca, przez rozbiór tusz, półtusz, aż do finalnego wyrobu garmażeryjnego).

Wycieczka została zorganizowana i przeprowadzona przez p. Halinę Szpiłyk i A. Kustroń.

Dziennik elektroniczny

idziennik logo

W przypadku braku możliwości zalogowanie się na indywidualne konto iDziennika, proszę zapoznać się z tymi informacjami.

Projekty EFS

Gościmy

Odwiedza nas 32 gości oraz 0 użytkowników.