- wizerunek zawodowy kelnera i barmana,
- organizacja baru, pomocnika kelnerskiego,
- charakterystyka towaroznawcza alkoholi,
- charakterystyka win i sposobu serwowania,
- elementy miksologii,
- rodzaje zastawy stołowej,
- sposoby serwowania.
Na zajęcia zostały zakupione materiały kursowe, poradniki, serwetki kelnerskie, alkohole, syropy, soki owocowe, oraz wszystkie niezbędne materiały z których uczniowie korzystali podczas zajęć prezentujących miksowanie różnymi sposobami (klasyczne, koktajlowe i nie tylko). Obsługiwali także siebie nawzajem różnymi metodami. Poznawali rodzaje sztućców, szkła, układali serwety w różny sposób.
Na zakończenie każdy z uczestników otrzymał certyfikat i zaświadczenie
o ukończeniu kursu. Kursanci twierdzą, że nie był to zmarnowany czas, warto było!
Przyjęcia stron:
I. Dyrektor Szkoły Bogdan Skotnicki
1) poniedziałek 13.00 – 15.00
2) środa 14.00 – 16.00
II. Wicedyrektor Agata Betlej
1) wtorek 14.00 – 16.00
2) piątek 11.00 – 13.00
>>> godziny dostępności nauczycieli
>>> Zmiana numeru telefonu zaufania dla dzieci i młodzieży na 800-12-12-12
>>> mOchrona – nowa aplikacja ochrony rodzicielskiej
>>> dodatkowe zajęcia psychologiczno-pedagogiczne
>>> instrukcja logowania dla rodziców i uczniów
>>> Jak odzyskać login i hasło?
W przypadku braku możliwości zalogowania się na indywidualne konto, należy zapoznać się z tymi informacjami.
wskazówki techniczne dla użytkowników
Realizowane ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus (EFS+)
👉 Edukacja dla przyszłości w Zespole Szkół Ponadpodstawowych Nr 2
Realizowane projekty w ramach ERASMUS+
👉 Zainspiruj do myślenia – zmobilizuj do działania
👉 Ja w Europie – marzenia się spełniają
👉 Europejskie podróże po wiedzę i doświadczenie zawodowe – staże zagraniczne
👉 Stawiamy na zagraniczne doświadczenie zawodowe
👉 Zagraniczny staż = lepsza przyszłość
👉 Międzynarodowa edukacja językowa i cyfrowa nauczycieli kluczem do profesjonalizmu zawodowego
👉 Wzrost kompetencji cyfrowych i językowych = wyższa jakość kształcenia
Odwiedza nas 211 gości oraz 0 użytkowników.