Rok Szkolny 2010/2011


fb youtube flickr pinterest instagram logo

Otwórz panel społecznościowy
Dzień Otwarty
XIX edycja Wojewódzkiego Turnieju o Tytuł „Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik”
Niepodległa jest dla wszystkich
Pokaz umiejętności zawodowych uczniów klas pierwszych
Fabryka Piernika
Szpetnar Cup

Rok Szkolny 2010/2011

Egerszeg Festiwal - obsługa gastronomiczna

W dniach 12-15 maja 2011 roku w węgierskim mieście Zalaegerszeg odbył się Egerszeg Festiwal, którego tematem przewodnim były Smaki Europy - Ulice Narodów. W siedmiu restauracjach gościnnego miasta można było spróbować narodowych dań państw partnerskich. Nasz kraj reprezentowany przez Krosno serwował dania w restauracji Piccolo. W menu znalazły się: pierogi z mięsem, pierogi ruskie, gołąbki w sosie pomidorowym, żurek z jajkiem i kiełbasą, schab pieczony nadziewany śliwką i morelą podany z ziemniakami i mizerią z ogórków, bigos, zupa pomidorowa z ryżem, galaretka z kurczaka, szarlotka. Organizatorem wyjazdu był Urząd Miasta Krosna, a w składzie delegacji polskiej były dwie nauczycielki przedmiotów gastronomicznych z naszej szkoły: mgr Agata Paradysz i mgr Elżbieta Matusz. Podstawowym zadaniem naszej reprezentacji było przygotowanie polskich potraw wg opracowanego menu. W przygotowaniach do wyjazdu brali również udział nauczyciele: Elżbieta Jaracz,  Justyna Omachel,  Barbara Zarych,  Jadwiga Kaszubska, Grzegorz Jamroga,  Łukasz Juszczęć.

 

EB Dark Mode