DOSTĘPNOŚĆ


fb youtube flickr pinterest instagram logo

Otwórz panel społecznościowy
Dzień Otwarty
XIX edycja Wojewódzkiego Turnieju o Tytuł „Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik”
Niepodległa jest dla wszystkich
Pokaz umiejętności zawodowych uczniów klas pierwszych
Fabryka Piernika
Szpetnar Cup

DOSTĘPNOŚĆ

Szkolny konkurs "Najlepszy uczeń w zawodzie cukiernik"

turniej cukiernik 2015W dniu 1 grudnia w naszej szkole odbył się szkolny konkurs o tytuł "Najlepszego ucznia w zawodzie cukiernik", który został przeprowadzony wśród uczniów klasy III C.

Turniej składał się z dwóch części;
• teoretycznej , w której uczniowie rozwiązywali test składający się z 30 pytań z zakresu przedmiotów zawodowych
• praktycznej, gdzie uczniowie w ciągu 3 godzin mieli przygotować zgodnie z tematem " Tort jako wyrób okolicznościowy".
Nad prawidłowym przebiegiem konkursu czuwała komisja w składzie: pani dyrektor Ewa Starowiejska, pani w-ce dyrektor Agata Betlej, pani kierownik szkolenia praktycznego Barbara Kozdraś oraz organizatorki i nauczycielki przedmiotów gastronomicznych panie: Alicja Kus i Elżbieta Jaracz. Do części praktycznej przystąpiło 6 uczennic:
• Gierlasińska Magda i Żenczkowska Katarzyna - reprezentujące Cukiernię "Ania" w Chorkówce pani Anny Kijek
• Grzesik Małgorzata i Kmon Katarzyna - reprezentujące Cukiernię " Jagusia" państwa Deptuchów
• Młocek Patrycja i Kobak Patrycja - reprezentujące Cukiernię pana Krzysztofa Buczka
w Głowience.

Podczas części praktycznej konkursu ocenie podlegały następujące elementy: organizacja i higiena pracy, zgodność pracy z tematem, użyte elementy dekoracyjne, prezentacja wyrobów i ich ocena organoleptyczna. Poziom tego rocznego turnieju był bardzo wysoki i wyrównany. Zwycięzcą została Magda Gierlasińska z pracą " Świąteczna słodycz", II miejsce zajęła Małgorzata Grzesik z pracą "Krówka". Pozostali uczniowie otrzymali III miejsce. Uczennice: Magda Gierlasińska i Małgorzata Grzesik będą reprezentowały naszą szkołę na konkursie wojewódzkim "Najlepszy uczeń w zawodzie cukiernik", organizowanym przez ZSP Nr 2 i Cukiernię " Jagusia". Serdeczne podziękowania należą się również wszystkim mistrzom szkolącym za udostępnienie uczniom surowców i półproduktów do części praktycznej. Wszystkim uczestnikom konkursu gratulujemy wysokich umiejętności praktycznych i teoretycznych.

EB Dark Mode