Aktualności


fb youtube flickr pinterest instagram logo

Otwórz panel społecznościowy
Dzień Otwarty
XIX edycja Wojewódzkiego Turnieju o Tytuł „Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik”
Niepodległa jest dla wszystkich
Pokaz umiejętności zawodowych uczniów klas pierwszych
Fabryka Piernika
Szpetnar Cup

ZSP2 oferta 2024 2025 baner

Próbny egzamin zawodowy z kwalifikacji T.15 – Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

probny egz zaw T15W miesiącu październiku i listopadzie 2015 r. odbył się w szkole próbny egzamin zawodowy potwierdzający kwalifikacje w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Do próby przystąpili uczniowie klasy IV TŻ, którzy już w styczniu 2016 r. będą zdawali egzamin z drugiej kwalifikacji – to już ich drugi egzamin.


Egzamin dotyczył kwalifikacji T.15 - "Organizacja żywienia i usług gastronomicznych" i składał się z dwóch części: teoretycznej i praktycznej. W pierwszej części uczniowie rozwiązywali test teoretyczny złożony z 40 pytań. Aby zdać, należało odpowiedzieć poprawnie na co najmniej 20 pytań. W drugiej części egzaminu młodzież miała do wykonania zadanie praktyczne w formie projektu, polegające na organizowaniu produkcji gastronomicznej, planowaniu i realizacji usług gastronomicznych. Uczeń zdaje tą część uzyskawszy co najmniej 75% punktów możliwych do uzyskania. Celem egzaminu było korygowanie błędów, doskonalenie umiejętności praktycznych oraz wczucie się w atmosferę egzaminu. Egzamin przygotowali i przeprowadzili nauczyciele przedmiotów gastronomicznych pani Agnieszka Gonet, Agata Paradysz, Elżbieta Matusz, Elżbieta Jaracz,
Wszystkim zdającym życzymy powodzenia na egzaminie właściwym.

EB Dark Mode