Rok Szkolny 2014/2015


fb youtube flickr pinterest instagram logo

Otwórz panel społecznościowy
Dzień Otwarty
XIX edycja Wojewódzkiego Turnieju o Tytuł „Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik”
Niepodległa jest dla wszystkich
Pokaz umiejętności zawodowych uczniów klas pierwszych
Fabryka Piernika
Szpetnar Cup

Rok Szkolny 2014/2015

Promocja w Przybówce

Dyrekcja Gimnazjum Publicznego w Przybówce po raz drugi zaprosiła naszą szkołę do wspólnej realizacji projektu ,,Od edukacji globalnej do odpowiedzialności za świat" czyli IV edycji projektu ,,Edukacja globalna". W spotkaniu uczestniczyli zaproszeni goście: przewodnicząca Koła Gospodyń Wiejskich w Przybówce, pani dyrektor Ewa Starowiejska oraz dyrekcja szkoły i gimnazjaliści klas trzecich.

Uczniowie klasy trzeciej technikum żywienia i usług gastronomicznych jak zwykle bardzo chętnie podjęli się wykonania zadań znacznie wykraczających poza program szkolny, oczywiście korzystając w trakcie pracy z pomocy doświadczonych nauczycieli. Klaudia Zajchowska i Katarzyna Piękoś zajęły się organizacją części teoretycznej spotkania i przygotowały prezentację multimedialną na temat prawidłowego żywienia. Natomiast pozostali uczniowie zajęli się przygotowaniem oprawy gastronomicznej. Mateusz Hac i Bartek Bielawa serwowali koktajle na bazie jogurtu, maślanki
i soków owocowych, zaś Karolina Czaja, Kinga Niemiec i Edyta Pilch oferowały, przygotowane wcześniej w pracowni szkolnej pod czujnym okiem pani Agnieszki Gonet, następujące produkty: chleb orkiszowy z burakami, chleb wieloziarnisty, ciasto marchewkowo- buraczane, pasty z fasoli
i suszonych pomidorów, soczewicy i suszonych śliwek, sera białego z różnymi dodatkami, oraz ciasteczka owsiane. Gimnazjaliści z dużym zainteresowaniem wysłuchali wykładu starszych koleżanek na temat zdrowego odżywiania się popartego ciekawą i obrazową prezentacją multimedialną. Następnie wszyscy wysłuchali interesującej opowieści pani przewodniczącej Koła Gospodyń Wiejskich na temat tradycyjnych potraw naszego regionu i sposobu ich przygotowania. W czasie degustacji oferowanych potraw uczestnicy spotkania wyrażali ogromne uznanie dla wiedzy i umiejętności kulinarnych uczniów naszej szkoły.
Organizatorzy: Halina Szpiłyk, Agnieszka Gonet

 

 

EB Dark Mode