Rok Szkolny 2011/2012


fb youtube flickr pinterest instagram logo

Otwórz panel społecznościowy
Dzień Otwarty
XIX edycja Wojewódzkiego Turnieju o Tytuł „Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik”
Niepodległa jest dla wszystkich
Pokaz umiejętności zawodowych uczniów klas pierwszych
Fabryka Piernika
Szpetnar Cup

Rok Szkolny 2011/2012

Śniadanie Wielkanocne

4 kwietnia uczniowie klasy II kształcący się w zawodzie kucharz małej gastronomii wspólnie z nauczycielkami przedmiotów gastronomicznych Panią Haliną Szpiłyk i Panią Agnieszką Gonet zorganizowali tradycyjne śniadanie wielkanocne. Na stole znalazły się m.in.: barszcz biały na białej kiełbasie, roladki z szynki z sałatą jarzynową, jajka faszerowane w skorupkach, jajka nadziewane szynką i szpinakiem, keks, sos śmietanowo-chrzanowy. Uczniowie klas IV TG pod okiem Pani Anny Kustroń przygotowali dla młodszych kolegów pięknie udekorowane stoły. Kamil Wosiewicz i Grzegorz Adamik przybliżyli tradycje związane z obchodami Świąt Wielkanocnych. Nie zabrakło również symbolicznej święconki i dzielenia się jajkiem. Gościem honorowym była wychowawczyni klasy II K Pani Urszula Pająk.

 

EB Dark Mode