Aktualności


fb youtube flickr pinterest instagram logo

Otwórz panel społecznościowy
Dzień Otwarty
XIX edycja Wojewódzkiego Turnieju o Tytuł „Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik”
Niepodległa jest dla wszystkich
Pokaz umiejętności zawodowych uczniów klas pierwszych
Fabryka Piernika
Szpetnar Cup

ZSP2 oferta 2024 2025 baner

Próbny egzamin zawodowy – część praktyczna

probny zawodowy2 2021W dniu 18 listopada 2021 roku, uczniowie klasy III F/K (gr. 1) w zawodzie kucharz, przystąpili do próbnego egzaminu zawodowego z kwalifikacji HGT.02 - Przygotowanie i wydawanie dań. 

Uczniowie w ciągu 120 minut mieli wykonać następujące potrawy: kotlety ziemniaczane ze szpinakiem, surówkę z marchwi i jabłka, napój z truskawek.

Ocenie podlegały następujące rezultaty:
- kotlety ziemniaczane ze szpinakiem,
- surówka z marchwi i jabłka,
- napój z truskawek,
- wyporcjowanie potraw,
oraz przebieg procesu produkcji potraw.

Egzamin został przygotowany i przeprowadzony zgodnie z procedurami OKE.

EB Dark Mode