Aktualności


fb youtube flickr pinterest instagram logo

Otwórz panel społecznościowy
Dzień Otwarty
XIX edycja Wojewódzkiego Turnieju o Tytuł „Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik”
Niepodległa jest dla wszystkich
Pokaz umiejętności zawodowych uczniów klas pierwszych
Fabryka Piernika
Szpetnar Cup

ZSP2 oferta 2024 2025 baner

Konkurs kulinarno – językowy „Smacznie i zdrowo, ale poprawnie językowo”

konkurs kulinarno jezykowy 2021W dniu 1 lutego 2021 r. w naszej szkole odbył się konkurs kulinarno – językowy, którego celem głównym było podniesienie motywacji uczniów do nauki języka angielskiego, rozwijanie umiejętności językowych, a także rozwijanie kreatywności i sztuki autoprezentacji.


Konkurs był dedykowany dla uczniów klasy II w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Uczestnicy pracowali z pełnym zaangażowaniem, efektownie zaprezentowali składniki, jak również omówili sposób wykonania potrawy w języku angielskim.

Komisja w składzie: Agata Betlej, Alicja Kus i Iwona Milczek-Hejnar oceniła prezentację uczestników i przyznała punkty za:
- sposób prezentacji w języku angielskim i zaangażowanie
- umiejętne wykorzystanie języka angielskiego
- poprawność językową
- organizację pracy
- higienę pracy
- odpowiednie przygotowanie surowców
- wygląd potrawy i smak

Laureatami konkursu zostali:
I miejsce: Nikola Gondela i Magdalena Dziadosz -/Greek salad/
II miejsce: Aleksandra Malinowska i Dominika Dziedzic - /Barley soup/
III miejsce: Daniel Jastrząb - /Cucumber soup/

Wszystkim uczestnikom serdecznie gratulujemy i zapraszamy do uczestnictwa w kolejnych konkursach.

Organizator konkursu: Iwona Milczek-Hejnar i Alicja Kus

EB Dark Mode