Pierogi? Właściwe każdy ma na nie swój własny przepis, ale w zależności od kraju są one przygotowywane nieco inaczej.
Nadziewane owocami, warzywami, mięsem, serem czy ziemniakami, zawijane w ciasto z różnego rodzaju mąk, doprawiane na słodko i ostro, gotowane, smażone czy pieczone - każde z nich znajdą swoich amatorów.
Młodzież z klasy 2 TŻ zaproponowała dzisiaj pierogi w kilku odsłonach:
• ukraińskie (z ziemniakami, twarogiem, boczkiem)
• ze szpinakiem i serem feta
• z kapustą i prawdziwkami
• z mięsem
• z kaszą jęczmienną, boczkiem i twarogiem
• z soczewicą i suszonymi pomidorami
• z ciecierzycą i marchewką
• z owocami – truskawkami i wiśniami
Wszystkie smakowały wyśmienicie-;)
Hmm, jak w prawdziwej pierogarni.
Opracowała: A. Gonet i A. Kustroń
Przyjęcia stron:
I. Dyrektor Szkoły Bogdan Skotnicki
1) poniedziałek 13.00 – 15.00
2) środa 14.00 – 16.00
II. Wicedyrektor Agata Betlej
1) wtorek 14.00 – 16.00
2) piątek 11.00 – 13.00
>>> godziny dostępności nauczycieli
>>> Zmiana numeru telefonu zaufania dla dzieci i młodzieży na 800-12-12-12
>>> mOchrona – nowa aplikacja ochrony rodzicielskiej
>>> dodatkowe zajęcia psychologiczno-pedagogiczne
>>> instrukcja logowania dla rodziców i uczniów
>>> Jak odzyskać login i hasło?
W przypadku braku możliwości zalogowania się na indywidualne konto, należy zapoznać się z tymi informacjami.
wskazówki techniczne dla użytkowników
Realizowane ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus (EFS+)
👉 Edukacja dla przyszłości w Zespole Szkół Ponadpodstawowych Nr 2
Realizowane projekty w ramach ERASMUS+
👉 Zainspiruj do myślenia – zmobilizuj do działania
👉 Ja w Europie – marzenia się spełniają
👉 Europejskie podróże po wiedzę i doświadczenie zawodowe – staże zagraniczne
👉 Stawiamy na zagraniczne doświadczenie zawodowe
👉 Zagraniczny staż = lepsza przyszłość
👉 Międzynarodowa edukacja językowa i cyfrowa nauczycieli kluczem do profesjonalizmu zawodowego
👉 Wzrost kompetencji cyfrowych i językowych = wyższa jakość kształcenia
Odwiedza nas 406 gości oraz 0 użytkowników.