Aktualności


fb youtube flickr pinterest instagram logo

Otwórz panel społecznościowy
Dzień Otwarty
XIX edycja Wojewódzkiego Turnieju o Tytuł „Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik”
Niepodległa jest dla wszystkich
Pokaz umiejętności zawodowych uczniów klas pierwszych
Fabryka Piernika
Szpetnar Cup

ZSP2 oferta 2024 2025 baner

„Fałszowanie żywności dawniej i w chwili obecnej”

wyklad kpu 2021W dniu 05.11.2021 uczniowie z klas: III TŻ, IV TŻ/TTŻ oraz I TŻ wraz z nauczycielami gastronomii uczestniczyli w wykładzie na temat zafałszowań żywności.

Wykład prowadziła Pani dr inż. Marta Pisarek – wykładowca Karpackiej Państwowej Uczelni w Krośnie. W czasie spotkania omówione zostało fałszowanie takich surowców jak: cukier, herbata, kawa, oleje roślinne, kurkuma, ryż, lody i masło. Ponadto nasi uczniowie zostali zapoznani z ofertą edukacyjną Karpackiej Państwowej Uczelni w Krośnie.

Była to bardzo ciekawa lekcja zarówno dla uczniów jak i nauczycieli. Dziękujemy Pani dr inż. Marcie Pisarek za przeprowadzenie zajęć w sposób bardzo ciekawy i przystępny.

EB Dark Mode