W dniu 27 kwietnia 2018 roku grupa I z klasy III Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych, przystąpiła do próbnego egzaminu zawodowego z kwalifikacji T.06, Sporządzanie potraw i napojów.
Uczniowie w ciągu 120 minut musieli wykonać następujące potrawy: kotlet mielony, kasza gryczana na sypko z jabłkiem, warzywa zasmażane.
Ocenie podlegały poniższe rezultaty:
- kotlet mielony,
- kasza gryczana na sypko z jabłkiem,
- warzywa zasmażane,
- sposób wyporcjowania i wyekspediowania potraw,
- proces produkcji potraw.
Egzamin został przeprowadzony zgodnie z procedurami OKE. Najlepszy wynik uzyskała uczennica Patrycja Ćwiąkała, która zadanie egzaminacyjne wykonała na 97%.
Przyjęcia stron:
I. Dyrektor Szkoły Bogdan Skotnicki
1) poniedziałek 13.00 – 15.00
2) środa 14.00 – 16.00
II. Wicedyrektor Agata Betlej
1) wtorek 14.00 – 16.00
2) piątek 11.00 – 13.00
>>> godziny dostępności nauczycieli
>>> Zmiana numeru telefonu zaufania dla dzieci i młodzieży na 800-12-12-12
>>> mOchrona – nowa aplikacja ochrony rodzicielskiej
>>> dodatkowe zajęcia psychologiczno-pedagogiczne
>>> instrukcja logowania dla rodziców i uczniów
>>> Jak odzyskać login i hasło?
W przypadku braku możliwości zalogowania się na indywidualne konto, należy zapoznać się z tymi informacjami.
wskazówki techniczne dla użytkowników
Realizowane ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus (EFS+)
👉 Edukacja dla przyszłości w Zespole Szkół Ponadpodstawowych Nr 2
Realizowane projekty w ramach ERASMUS+
👉 Zainspiruj do myślenia – zmobilizuj do działania
👉 Ja w Europie – marzenia się spełniają
👉 Europejskie podróże po wiedzę i doświadczenie zawodowe – staże zagraniczne
👉 Stawiamy na zagraniczne doświadczenie zawodowe
👉 Zagraniczny staż = lepsza przyszłość
👉 Międzynarodowa edukacja językowa i cyfrowa nauczycieli kluczem do profesjonalizmu zawodowego
👉 Wzrost kompetencji cyfrowych i językowych = wyższa jakość kształcenia
Odwiedza nas 93 gości oraz 0 użytkowników.