Aktualności


fb youtube flickr pinterest instagram logo

Otwórz panel społecznościowy
Dzień Otwarty
XIX edycja Wojewódzkiego Turnieju o Tytuł „Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik”
Niepodległa jest dla wszystkich
Pokaz umiejętności zawodowych uczniów klas pierwszych
Fabryka Piernika
Szpetnar Cup

ZSP2 oferta 2024 2025 baner

Próbny egzamin zawodowy

probny zawodowy2 2018W dniu 27 kwietnia 2018 roku grupa I z klasy III Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych, przystąpiła do próbnego egzaminu zawodowego z kwalifikacji T.06, Sporządzanie potraw i napojów.

Uczniowie w ciągu 120 minut musieli wykonać następujące potrawy: kotlet mielony, kasza gryczana na sypko z jabłkiem, warzywa zasmażane.

Ocenie podlegały poniższe rezultaty:
- kotlet mielony,
- kasza gryczana na sypko z jabłkiem,
- warzywa zasmażane,
- sposób wyporcjowania i wyekspediowania potraw,
- proces produkcji potraw.

Egzamin został przeprowadzony zgodnie z procedurami OKE. Najlepszy wynik uzyskała uczennica Patrycja Ćwiąkała, która zadanie egzaminacyjne wykonała na 97%.

EB Dark Mode