Aktualności


fb youtube flickr pinterest instagram logo

Otwórz panel społecznościowy
Dzień Otwarty
XIX edycja Wojewódzkiego Turnieju o Tytuł „Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik”
Niepodległa jest dla wszystkich
Pokaz umiejętności zawodowych uczniów klas pierwszych
Fabryka Piernika
Szpetnar Cup

ZSP2 oferta 2024 2025 baner

Konkurs na „Najlepszą potrawę bożonarodzeniową”

konkurs bozonarodzeniowy 2016W dniu 20 grudnia 2016 roku uczniowie z klasy II TŻ przystąpili do konkursu na „Najlepszą potrawę bożonarodzeniową”. Przygotowali oni następujące potrawy;


• Rolsy z tuńczykiem – Klaudia Szyndak
• Pierogi z makiem i sosem pomarańczowym – Emilia Uliasz
• Bulion grzybowy i krokiety z soczewicą – Klaudia Tebich
• Sałatka śledziowa z koperkiem – Mariola Wajda
• Placki ze śledziem – Arkadiusz Hejnar
• Pierogi ruskie – Weronika Lula
• Kulebiak z kapustą i grzybami – Patrycja Marszał
• Sernik z brzoskwiniami – Mateusz Malina
• Strudel z grzybami – Gabriela Kamińska.

Z sal gastronomicznych roztaczał się wspaniały zapach różnego rodzaju smakowitych potraw. A wszystko w nawiązaniu do kulinarnej tradycji wigilijnego stołu.

Członkami jury zostali Dyrekcja, nauczyciele oraz młodzież. Po degustacji przyznano następujące miejsca;
I miejsce – Mateusz Malina
II miejsce – Klaudia Tebich i Mariola Wajda
III miejsce – Emilia Uliasz.

Za przeprowadzenie konkursu odpowiedzialne były panie: Elżbieta Jaracz, Alicja Kus, Elżbieta Matusz i Agata Paradysz.

EB Dark Mode