W dniu 5 listopada 2016 r. odbyło się w naszej szkole szkolenie przeznaczone dla nauczycieli uczących przedmiotów gastronomicznych.
Tematem szkolenia były: dania bankietowe i cateringowe, sposoby składania dań i układania na talerzu oraz najnowsze trendy w gastronomii. Po części teoretycznej uczestnicy pod czujnym okiem prowadzącego pana Jacka Świerka z Podkarpackiej Akademii Kulinarnej w Rzeszowie mieli okazję zastosować teorię w praktyce. W czasie ćwiczeń przydały się kreatywność i twórcze podejście do zawodu, bo gastronomia to nie tylko rzemiosło, ale przede wszystkim sztuka, która ulega ciągłym zmianom. W szkoleniu nauczycielom towarzyszyli uczniowie, którzy wykazują szczególne zainteresowanie zawodem. To była naprawdę wspaniała i twórcza sobota.
Przyjęcia stron:
I. Dyrektor Szkoły Bogdan Skotnicki
1) poniedziałek 13.00 – 15.00
2) środa 14.00 – 16.00
II. Wicedyrektor Agata Betlej
1) wtorek 14.00 – 16.00
2) piątek 11.00 – 13.00
>>> godziny dostępności nauczycieli
>>> Zmiana numeru telefonu zaufania dla dzieci i młodzieży na 800-12-12-12
>>> mOchrona – nowa aplikacja ochrony rodzicielskiej
>>> dodatkowe zajęcia psychologiczno-pedagogiczne
>>> instrukcja logowania dla rodziców i uczniów
>>> Jak odzyskać login i hasło?
W przypadku braku możliwości zalogowania się na indywidualne konto, należy zapoznać się z tymi informacjami.
wskazówki techniczne dla użytkowników
Realizowane ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus (EFS+)
👉 Edukacja dla przyszłości w Zespole Szkół Ponadpodstawowych Nr 2
Realizowane projekty w ramach ERASMUS+
👉 Zainspiruj do myślenia – zmobilizuj do działania
👉 Ja w Europie – marzenia się spełniają
👉 Europejskie podróże po wiedzę i doświadczenie zawodowe – staże zagraniczne
👉 Stawiamy na zagraniczne doświadczenie zawodowe
👉 Zagraniczny staż = lepsza przyszłość
👉 Międzynarodowa edukacja językowa i cyfrowa nauczycieli kluczem do profesjonalizmu zawodowego
👉 Wzrost kompetencji cyfrowych i językowych = wyższa jakość kształcenia
Odwiedza nas 398 gości oraz 0 użytkowników.