Aktualności


fb youtube flickr pinterest instagram logo

Otwórz panel społecznościowy
Dzień Otwarty
XIX edycja Wojewódzkiego Turnieju o Tytuł „Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik”
Niepodległa jest dla wszystkich
Pokaz umiejętności zawodowych uczniów klas pierwszych
Fabryka Piernika
Szpetnar Cup

ZSP2 oferta 2024 2025 baner

Szkolenie

szkolenie 2016W dniu 5 listopada 2016 r. odbyło się w naszej szkole szkolenie przeznaczone dla nauczycieli uczących przedmiotów gastronomicznych.

Tematem szkolenia były: dania bankietowe i cateringowe, sposoby składania dań i układania na talerzu oraz najnowsze trendy w gastronomii. Po części teoretycznej uczestnicy pod czujnym okiem prowadzącego pana Jacka Świerka z Podkarpackiej Akademii Kulinarnej w Rzeszowie mieli okazję zastosować teorię w praktyce. W czasie ćwiczeń przydały się kreatywność i twórcze podejście do zawodu, bo gastronomia to nie tylko rzemiosło, ale przede wszystkim sztuka, która ulega ciągłym zmianom. W szkoleniu nauczycielom towarzyszyli uczniowie, którzy wykazują szczególne zainteresowanie zawodem. To była naprawdę wspaniała i twórcza sobota.

EB Dark Mode