Aktualności


fb youtube flickr pinterest instagram logo

Otwórz panel społecznościowy
Dzień Otwarty
XIX edycja Wojewódzkiego Turnieju o Tytuł „Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik”
Niepodległa jest dla wszystkich
Pokaz umiejętności zawodowych uczniów klas pierwszych
Fabryka Piernika
Szpetnar Cup

ZSP2 oferta 2024 2025 baner

Próbny egzamin zawodowy

probny T06 2016W dniu 17 marca 2016 roku grupa I z klasy III TŻ przystąpiła do próbnego egzaminu zawodowego z kwalifikacji T.06 - sporządzanie potraw i napojów.

W tej części egzaminu uczniowie ze zgromadzonych surowców mieli przygotować pierogi ruskie oraz surówkę z czerwonej kapusty. Część praktyczna trwała 2 godziny zegarowe. W tym czasie należało wykonać ćwiczenie zgodnie z załączoną instrukcją dla zdającego oraz podać go ocenie organoleptycznej egzaminatorowi. Praca musiała przebiegać zgodnie z zasadami higieny produkcji i BHP.

Po zakończeniu egzaminu została dokonana wnikliwa analiza jego przebiegu. Uczniowie zostali poinformowani o błędach jakie popełnili podczas swojej pracy (niektórym brakuje umiejętności analizy treści zawartych w zadaniu).

Nad prawidłowym przebiegiem egzaminu czuwała pani Alicja Kus. Na podsumowanie części praktycznej zostały zaproszone panie: Ewa Starowiejska, Agata Betlej i Barbara Kozdraś.

EB Dark Mode