Dnia 27 października 2015 r. grupa uczniów z klas II C/K i III TŻ odbyła wycieczkę do Zakładu Higieny Wterynaryjnej w Krośnie, aby zobaczyć na miejscu, jakiego rodzaju badania tusz zwierząt rzeźnych i dziczyzny wykonywane są w Zakładzie Serologii.
Pan mgr inż. Jan Łach, kierownik zakładu pokazał uczniom, jak bada się mięso zakażone włośniami. Było to możliwe tylko dlatego, że dostarczona została do badań próbka mięsa zakażona tymi pasożytami. Uczniowie mieli także okazję prześledzić, jak dokonuje się badań jaj i mięsa drobiowego na obecność Salmonelli. Badania przeprowadzane były za pomocą specjalistycznych urządzeń i sprzętu. Natomiast wizyta w Pracowni Higieny Środków Spożywczych uświadomiła uczniom, jak dokładnej kontroli poddawane są produkty spożywcze zanim trafią do konsumenta. Dla przyszłych pracowników gastronomii była to ciekawa lekcja odpowiedzialności.
Organizatorem lekcji przedmiotowej była p. Halina Szpiłyk.
Przyjęcia stron:
I. Dyrektor Szkoły Bogdan Skotnicki
1) poniedziałek 13.00 – 15.00
2) środa 14.00 – 16.00
II. Wicedyrektor Agata Betlej
1) wtorek 14.00 – 16.00
2) piątek 11.00 – 13.00
>>> godziny dostępności nauczycieli
>>> Zmiana numeru telefonu zaufania dla dzieci i młodzieży na 800-12-12-12
>>> mOchrona – nowa aplikacja ochrony rodzicielskiej
>>> dodatkowe zajęcia psychologiczno-pedagogiczne
>>> instrukcja logowania dla rodziców i uczniów
>>> Jak odzyskać login i hasło?
W przypadku braku możliwości zalogowania się na indywidualne konto, należy zapoznać się z tymi informacjami.
wskazówki techniczne dla użytkowników
Realizowane ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus (EFS+)
👉 Edukacja dla przyszłości w Zespole Szkół Ponadpodstawowych Nr 2
Realizowane projekty w ramach ERASMUS+
👉 Zainspiruj do myślenia – zmobilizuj do działania
👉 Ja w Europie – marzenia się spełniają
👉 Europejskie podróże po wiedzę i doświadczenie zawodowe – staże zagraniczne
👉 Stawiamy na zagraniczne doświadczenie zawodowe
👉 Zagraniczny staż = lepsza przyszłość
👉 Międzynarodowa edukacja językowa i cyfrowa nauczycieli kluczem do profesjonalizmu zawodowego
👉 Wzrost kompetencji cyfrowych i językowych = wyższa jakość kształcenia
Odwiedza nas 113 gości oraz 0 użytkowników.