Aktualności
XI Jarmark Franciszkański
Konkurs kelnerski
XVII Wojewódzki Turniej Fryzjerski
Event młodych przedsiębiorców
Szkolny konkurs baristyczny
XV Wojewódzki Turniej o tytuł „Najlepszy Uczeń w Zawodzie Cukiernik”
26 Finał WOŚP
Blaga 2017
Europejskie podróże po wiedzę i doświadczenie zawodowe - staże zagraniczne
IV Gala Medyczna z okazji Dnia Pracownika Służby Zdrowia
Europejski Turniej Piłki Siatkowej

oferta

barometr zawodow

Egzamin praktyczny

9 i 12.01.2015r. odbył się w szkole próbny egzamin zawodowy potwierdzający kwalifikacje w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Do próby przystąpili uczniowie klasy III TŻ, którzy już w czerwcu 2015r. będą zdawali egzamin właściwy.

 

Egzamin dotyczył kwalifikacji T.6 - "Sporządzanie potraw i napojów" i składał się z dwóch części: teoretycznej i praktycznej. W pierwszej części uczniowie rozwiązywali test teoretycznyzłożony z 40 pytań. Aby zdać należało odpowiedzieć poprawnie na co najmniej 20 pytań. W drugiej części egzaminu młodzież miała do wykonania zadanie praktyczne, polegające na przygotowaniu potraw zgodnie z wymaganiami egzaminacyjnymi, a także wyporcjowaniu tych potraw do degustacji komisji egzaminacyjnej. Uczeń zdaje tą część uzyskawszy co najmniej 75% punktów możliwych do uzyskania. Celem egzaminu było korygowanie błędów, doskonalenie umiejętności praktycznych oraz wczucie się w atmosferę egzaminu. Egzamin przygotowali i przeprowadzili nauczyciele przedmiotów gastronomicznych pani A. Paradysz, E. Jaracz, A. Kus i A. Kustroń.
Wszystkim zdającym życzymy powodzenia na egzaminie właściwym.

 

Dziennik elektroniczny

idziennik logo

W przypadku braku możliwości zalogowanie się na indywidualne konto iDziennika, proszę zapoznać się z tymi informacjami.

Projekty EFS

PARTNERZY

sklepys

nafta

jagusiakopaczwolczanski

 kieltyka logo

cukiernia ania

m pelczarmaestro

delikatesy z natury

cech

irz logo

dawid nastal

mary kay

malgorzata reich

laura

samborska

kosiek

katrin

Gościmy

Odwiedza nas 56 gości oraz 0 użytkowników.