Aktualności
Dzień Otwarty
„Pierwsze kroki w zawodzie”
XVI edycja Wojewódzkiego Turnieju o Tytuł „Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik”
Fabryka Piernika
Szpetnar Cup
Przy deserze o Niepodległej

ZSP2 oferta 2020 2021

Kulinarna odsłona zdalnego nauczania

kulinarnie 2020Uczniowie kierunków gastronomicznych, którzy uczą się zawodu w naszej szkole, mimo wyjątkowej i niesprzyjającej nauce sytuacji nie marnują czasu.

Oprócz rozmów z nauczycielami, testów, zadań, prezentacji nie zapominają o tym co lubią najbardziej – czyli o rozwijaniu swoich kulinarnych umiejętności. Są dumni z tego, że wybrali taki zawód. Pożywienie jest potrzebne nawet w najtrudniejszych sytuacjach życiowych. Jednak o wiele istotniejszy jest fakt, jak wiele przyjemności i satysfakcji może sprawiać w monotonnej, domowej codzienności przyrządzanie oryginalnych potraw i obserwowanie szczęśliwych twarzy degustujących je domowników. Kulinarna pasja uczniów daje wiele korzyści i dostarcza niezapomnianych smakowych wrażeń. Kluski, kopytka, lasagne, nawet domowe kajzerki mogą inspirować każdego. Uczniowie zachęcają więc do kulinarnej zabawy i eksperymentów, a także obejrzenia na załączonych zdjęciach propozycji na domowe obiady i przekąski. Dostrzegają niestety jeden minus tej sytuacji, brak współpracy z kolegami i koleżankami oraz wspólnej degustacji przygotowanych potraw. Więc do zobaczenia znowu w szkole. Oby jak najszybciej!!!

Dziennik elektroniczny

idziennik logo

W przypadku braku możliwości zalogowanie się na indywidualne konto iDziennika, proszę zapoznać się z tymi informacjami.

Projekty EFS

PARTNERZY

sklepys

nafta

jagusiakopaczwolczanski

 kieltyka logo

cukiernia ania

m pelczarmaestro

delikatesy z natury

cech

irz logo

dawid nastal

mary kay

malgorzata reich

laura

samborska

kosiek

katrin

Odwiedza nas 686 gości oraz 0 użytkowników.