Aktualności
Dzień Otwarty
„Pierwsze kroki w zawodzie”
XVI edycja Wojewódzkiego Turnieju o Tytuł „Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik”
Fabryka Piernika
Szpetnar Cup
Przy deserze o Niepodległej

Humus czy hummus?

hummus 2019Hummus - to pasta z ciecierzycy, której właściwości i wartości odżywcze znane są od dawna na Bliskim Wschodzie, skąd pochodzi. Uczniowie klasy II TŻ na cateringu dietetycznym wykonywali różne rodzaje tej bardzo pożywnej pasty.

Dla niektórych uczniów było to nowe doświadczenie, ponieważ nigdy nie spotkali się z takimi pastami. Poznali humusy z dodatkiem pieczonej dyni, marchewki, papryki, brokuła, białej i czerwonej fasoli.
Wszystkim bardzo podobały się takie zajęcia warsztatowe.

Dziennik elektroniczny

idziennik logo

W przypadku braku możliwości zalogowanie się na indywidualne konto iDziennika, proszę zapoznać się z tymi informacjami.

Projekty EFS

PARTNERZY

sklepys

nafta

jagusiakopaczwolczanski

 kieltyka logo

cukiernia ania

m pelczarmaestro

delikatesy z natury

cech

irz logo

dawid nastal

mary kay

malgorzata reich

laura

samborska

kosiek

katrin

Gościmy

Odwiedza nas 81 gości oraz 0 użytkowników.