Dnia 14 grudnia 2018 roku w naszej szkole odbył się konkurs gastronomiczny pod hasłem: "Najlepsza potrawa świąteczna". Do rywalizacji stanęły dwuosobowe zespoły uczniów Technikum żywienia i usług gastronomicznych z klasy III – łącznie 5 grup.
Uczestnicy konkursu przygotowali i zaprezentowali swoje umiejętności kulinarne zgodnie z tematem konkursu oraz zachowaniem wszelkich przepisów bhp i prawidłowej organizacji stanowiska pracy. Podczas przygotowywania potraw można było zaobserwować pełną koncentrację, wielkie zaangażowanie i chęć pokazania własnych umiejętności. Organizatorem szkolnego konkursu gastronomicznego „Najlepsza potrawa świąteczna” były panie; Alicja Kus i Elżbieta Matusz.
Przygotowano:
- Śledzie zapiekane - Karolina Chędoga i Wiktor Domaradzki.
- Śledzie pod pierzynką - Patrycja Barć i Weronika Gardzina
- Sałatka śledziowa - Patrycja Warchoł i Katarzyna Stanisz
- Pierogi z kapustą - Klaudia Drzyzga i Wiktor Bilski
- Pierogi z kaszą i pieczarkami - Magdalena Świątek i Jagoda Tomoń.
Konkurs był oceniany przez dyrekcję szkoły oraz nauczycieli zarówno przedmiotów zawodowych jak i ogólnokształcących. Wyłoniono następujących zwycięzców:
W kategorii śledzie:
I miejsce: sałatka śledziowa oraz śledzie pod pierzynką
II miejsce : śledzie zapiekane
W kategorii pierogi:
I miejsce : pierogi z kaszą i pieczarkami oraz pierogi z kapustą
Zwycięzcom oraz wszystkim uczestnikom gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.
Przyjęcia stron:
I. Dyrektor Szkoły Bogdan Skotnicki
1) poniedziałek 13.00 – 15.00
2) środa 14.00 – 16.00
II. Wicedyrektor Agata Betlej
1) wtorek 14.00 – 16.00
2) piątek 11.00 – 13.00
>>> godziny dostępności nauczycieli
>>> Zmiana numeru telefonu zaufania dla dzieci i młodzieży na 800-12-12-12
>>> mOchrona – nowa aplikacja ochrony rodzicielskiej
>>> dodatkowe zajęcia psychologiczno-pedagogiczne
>>> instrukcja logowania dla rodziców i uczniów
>>> Jak odzyskać login i hasło?
W przypadku braku możliwości zalogowania się na indywidualne konto, należy zapoznać się z tymi informacjami.
wskazówki techniczne dla użytkowników
Realizowane ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus (EFS+)
👉 Edukacja dla przyszłości w Zespole Szkół Ponadpodstawowych Nr 2
Realizowane projekty w ramach ERASMUS+
👉 Zainspiruj do myślenia – zmobilizuj do działania
👉 Ja w Europie – marzenia się spełniają
👉 Europejskie podróże po wiedzę i doświadczenie zawodowe – staże zagraniczne
👉 Stawiamy na zagraniczne doświadczenie zawodowe
👉 Zagraniczny staż = lepsza przyszłość
👉 Międzynarodowa edukacja językowa i cyfrowa nauczycieli kluczem do profesjonalizmu zawodowego
👉 Wzrost kompetencji cyfrowych i językowych = wyższa jakość kształcenia
Odwiedza nas 90 gości oraz 0 użytkowników.