Aktualności


fb youtube flickr pinterest instagram logo

Otwórz panel społecznościowy
Dzień Otwarty
XIX edycja Wojewódzkiego Turnieju o Tytuł „Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik”
Niepodległa jest dla wszystkich
Pokaz umiejętności zawodowych uczniów klas pierwszych
Fabryka Piernika
Szpetnar Cup

ZSP2 oferta 2024 2025 baner

Najlepsza potrawa świąteczna

najlepsza potrawa 2018Dnia 14 grudnia 2018 roku w naszej szkole odbył się konkurs gastronomiczny pod hasłem: "Najlepsza potrawa świąteczna". Do rywalizacji stanęły dwuosobowe zespoły uczniów Technikum żywienia i usług gastronomicznych z klasy III – łącznie 5 grup.


Uczestnicy konkursu przygotowali i zaprezentowali swoje umiejętności kulinarne zgodnie z tematem konkursu oraz zachowaniem wszelkich przepisów bhp i prawidłowej organizacji stanowiska pracy. Podczas przygotowywania potraw można było zaobserwować pełną koncentrację, wielkie zaangażowanie i chęć pokazania własnych umiejętności. Organizatorem szkolnego konkursu gastronomicznego „Najlepsza potrawa świąteczna” były panie; Alicja Kus i Elżbieta Matusz.
Przygotowano:
- Śledzie zapiekane - Karolina Chędoga i Wiktor Domaradzki.
- Śledzie pod pierzynką - Patrycja Barć i Weronika Gardzina
- Sałatka śledziowa - Patrycja Warchoł i Katarzyna Stanisz
- Pierogi z kapustą - Klaudia Drzyzga i Wiktor Bilski
- Pierogi z kaszą i pieczarkami - Magdalena Świątek i Jagoda Tomoń.

Konkurs był oceniany przez dyrekcję szkoły oraz nauczycieli zarówno przedmiotów zawodowych jak i ogólnokształcących. Wyłoniono następujących zwycięzców:
W kategorii śledzie:
I miejsce: sałatka śledziowa oraz śledzie pod pierzynką
II miejsce : śledzie zapiekane
W kategorii pierogi:
I miejsce : pierogi z kaszą i pieczarkami oraz pierogi z kapustą

Zwycięzcom oraz wszystkim uczestnikom gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.

EB Dark Mode