Aktualności


fb youtube flickr pinterest instagram logo

Otwórz panel społecznościowy
Dzień Otwarty
XIX edycja Wojewódzkiego Turnieju o Tytuł „Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik”
Niepodległa jest dla wszystkich
Pokaz umiejętności zawodowych uczniów klas pierwszych
Fabryka Piernika
Szpetnar Cup

ZSP2 oferta 2024 2025 baner

Młodzież naszej szkoły wśród zwiedzających targi ,,Ekogala 2018”

ekogala 20187 grudnia 2018 r. uczniowie klas gastronomicznych wraz z nauczycielami zawodu uczestniczyli w XII edycji Międzynarodowych Targów Produktów i Żywności Wysokiej Jakości Ekogala 2018, które odbywały się w G2A Arena Centrum Wystawienniczo - Kongresowym Województwa Podkarpackiego w Jasionce k. Rzeszowa.

Na targi organizatorzy zaprosili wystawców związanych z wytwarzaniem i sprzedażą produktów oraz wysokiej jakości certyfikowanej żywności ekologicznej lub zajmujących się ziołolecznictwem, propagowaniem wiedzy na temat ziół, ich wpływu na zdrowie człowieka oraz prowadzących gospodarstwa agroturystyczne, stowarzyszenia agroturystyczne i zagrody edukacyjne. Uczestnictwo w gali stwarzało jedyną okazję do poznania producentów nie tylko z naszego regionu, a także z Mołdawii, Grecji, Rumuni i Słowacji. Uczniowie i nauczyciele oglądali wystawione produkty: kosmetyki naturalne - roślinne, miody, oleje, sery, pieczywo, maki, kasze, owoce, soki, ciasta, wędliny. Wysłuchali również dyskusji panelowej na temat: ,,Promocja polskiej żywności wysokiej jakości ze środków publicznych – bariery i zagrożenia” – dyskusja panelowa Paweł Krajmas, Maciej Bartoń i Czesław Meus - Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców I Producentów Produktów Ekologicznych Polska Ekologia. Produkcja żywności wysokiej jakości ma przede wszystkim służyć dobrej kondycji fizycznej i zdrowiu ludzi. Żywnością taką zainteresowanych jest coraz więcej konsumentów.

EB Dark Mode