Aktualności
XI Jarmark Franciszkański
Konkurs kelnerski
XVII Wojewódzki Turniej Fryzjerski
Event młodych przedsiębiorców
Szkolny konkurs baristyczny
XV Wojewódzki Turniej o tytuł „Najlepszy Uczeń w Zawodzie Cukiernik”
26 Finał WOŚP
Blaga 2017
Europejskie podróże po wiedzę i doświadczenie zawodowe - staże zagraniczne
IV Gala Medyczna z okazji Dnia Pracownika Służby Zdrowia
Europejski Turniej Piłki Siatkowej

oferta

barometr zawodow

Kurs podstaw pracy z karmelem

kurs karmel 2018W dniu 10.04.2018 roku w naszej szkole odbył się kurs podstaw pracy z karmelem, w którym uczestniczyli uczniowie klasy II i III kształcący się w zawodzie cukiernik. Kurs prowadził były uczeń naszej szkoły pan Tomasz Podkul, a obecnie mistrz w zawodzie cukiernik i właściciel Cukierni Maestro Chocolatier z Dębicy.


Uczniowie zostali zapoznani z podstawami pracy z masą karmelową. W pierwszej części warsztatów został omówiony sprzęt potrzebny do obróbki masy (lampa, formy i inne przyrządy). Uczestnicy kursu zostali również zapoznani z recepturami oraz poznali zakres temperatur gotowania karmelu. Następnie prowadzący omówił techniki pracy z gotową masą (dmuchanie, przeciąganie, formowanie kwiatów, lizaków itp.). W dalszej części szkolenia zostały  zastosowane  wyżej wymienione techniki w praktyce. Uczniowie najpierw formowali listki z masy karmelowej, z których następnie powstawały kwiatki. Była to ciekawa lekcja, na której wcześniej zdobyte wiadomości teoretyczne należało zamienić na umiejętności praktyczne.

Dziennik elektroniczny

idziennik logo

W przypadku braku możliwości zalogowanie się na indywidualne konto iDziennika, proszę zapoznać się z tymi informacjami.

Projekty EFS

PARTNERZY

sklepys

nafta

jagusiakopaczwolczanski

 kieltyka logo

cukiernia ania

m pelczarmaestro

delikatesy z natury

cech

irz logo

dawid nastal

mary kay

malgorzata reich

laura

samborska

kosiek

katrin

Gościmy

Odwiedza nas 347 gości oraz 0 użytkowników.