Aktualności
Fabryka Piernika
Jesienne metamorfozy 2018
Szkolny konkurs o tytuł „Najlepszy uczeń w zawodzie cukiernik”
Szpetnar Cup 2018
Przy deserze o Niepodległej
X-lecie Szkolnego Klubu Honorowych Dawców Krwi
Konkurs kelnerski
XVII Wojewódzki Turniej Fryzjerski
XV Wojewódzki Turniej o tytuł „Najlepszy Uczeń w Zawodzie Cukiernik”

Szkolny konkurs baristyczny

konkurs baristyczny 2018Dnia 01 marca 2018 r. odbył się pierwszy SZKOLNY KONKURS BARISTYCZNY. Konkurs składał się z dwóch etapów. Pierwszy etap – test z wiedzy o kawie, drugi etap - część praktyczna, podczas której uczestniczy mieli wykonać Espresso, Cappuccino, Latte macchiato.

Jury oceniało poprawność pracy przy młynku, parzeniu espresso, spienianiu mleka oraz sposób wykończenia i podania. Uczniowie z pełnym profesjonalizmem wykonywali zadanie.

Klasyfikacja konkursowa:
I miejsce – Klaudia Tebich
II miejsce – Emilia Uliasz
III miejsce – Karol Ruciński
IV miejsce – Mateusz Malina oraz Wiktor Bilski

Na zakończenie pani wicedyrektor Agata Betlej wręczyła uczestnikom dyplomy i nagrody książkowe.
Uczniowie kształcą się na kierunku Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych. Składamy gratulacje oraz serdeczne podziękowania uczestnikom.

Dziennik elektroniczny

idziennik logo

W przypadku braku możliwości zalogowanie się na indywidualne konto iDziennika, proszę zapoznać się z tymi informacjami.

Projekty EFS

PARTNERZY

sklepys

nafta

jagusiakopaczwolczanski

 kieltyka logo

cukiernia ania

m pelczarmaestro

delikatesy z natury

cech

irz logo

dawid nastal

mary kay

malgorzata reich

laura

samborska

kosiek

katrin

Gościmy

Odwiedza nas 322 gości oraz 0 użytkowników.