Aktualności


fb youtube flickr pinterest instagram logo

Otwórz panel społecznościowy
Dzień Otwarty
XIX edycja Wojewódzkiego Turnieju o Tytuł „Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik”
Niepodległa jest dla wszystkich
Pokaz umiejętności zawodowych uczniów klas pierwszych
Fabryka Piernika
Szpetnar Cup

ZSP2 oferta 2024 2025 baner

Świąteczny klimat w klasie III C/K

swiateczny klimat 2017W czasie zajęć w pracowni gastronomicznej uczniowie klasy III C/K uczący się w zawodzie kucharz wraz z nauczycielką panią Haliną Szpiłyk postanowili zorganizować ostatnie klasowe spotkanie przy wspólnym stole i z tej okazji przygotowali śniadanie wielkanocne.

Na pięknie nakrytym stole znalazły się typowe dla tych świąt potrawy takie jak: żurek na białej kiełbasie, jajka w sosie tatarskim, jajka faszerowanie tuńczykiem, jajka w wiosennym sosie, jajka z pikantnym farszem, sos śmietanowo – chrzanowy oraz szparagi w szynce. Zajęcia przebiegły w miłej, świątecznej atmosferze.

EB Dark Mode